De EBIT (operationele inkomsten voor aftrek van rente en belasting) steeg met 19%. Daardoor klommen ook de marges met 160 basispunten naar 13,1%.

De nettowinst nam met 22% toe tot USD 454 miljoen, ofwel USD 0,62 per aandeel. Dat was conform de marktverwachting.

De outlook voor het fiscale jaar 2013 is zo goed als onveranderd gebleven. Het bedrijf gaat uit van een winst per aandeel in de bandbreedte USD 3,53 tot 3,63, organische omzetgroei tussen 2 en 5% en een lichte verbetering van de EBIT-marge.

Emerson heeft robuuste fiscale eerstekwartaalresultaten afgeleverd. De omzetgroei werd vooral gestuwd door de divisie Process Management en meer investeringen in energie. In Azië en de Verenigde Staten versnelde de omzetgroei, terwijl die in Europa afnam.

Deze trend zal de komende kwartalen aanhouden. Het leeuwendeel van de verwachte toename van de winst per aandeel komt tot stand in de eerste jaarhelft.

De positieve kijk van ABN Amro op het aandeel is vooral gebaseerd op de robuuste vraag naar producten van het bedrijf in de Verenigde Staten en opkomende markten (goed voor circa 35% van de omzet).

Emerson Electric blijft snijden in de kosten, hetgeen de marges ten goede komt. Daarom handhaven de analisten van de bank hun opinie Kopen/Aanbevolen Lijst voor het aandeel en verhogen zij het koersdoel naar USD 68.

De EBIT (operationele inkomsten voor aftrek van rente en belasting) steeg met 19%. Daardoor klommen ook de marges met 160 basispunten naar 13,1%. De nettowinst nam met 22% toe tot USD 454 miljoen, ofwel USD 0,62 per aandeel. Dat was conform de marktverwachting. De outlook voor het fiscale jaar 2013 is zo goed als onveranderd gebleven. Het bedrijf gaat uit van een winst per aandeel in de bandbreedte USD 3,53 tot 3,63, organische omzetgroei tussen 2 en 5% en een lichte verbetering van de EBIT-marge. Emerson heeft robuuste fiscale eerstekwartaalresultaten afgeleverd. De omzetgroei werd vooral gestuwd door de divisie Process Management en meer investeringen in energie. In Azië en de Verenigde Staten versnelde de omzetgroei, terwijl die in Europa afnam. Deze trend zal de komende kwartalen aanhouden. Het leeuwendeel van de verwachte toename van de winst per aandeel komt tot stand in de eerste jaarhelft. De positieve kijk van ABN Amro op het aandeel is vooral gebaseerd op de robuuste vraag naar producten van het bedrijf in de Verenigde Staten en opkomende markten (goed voor circa 35% van de omzet). Emerson Electric blijft snijden in de kosten, hetgeen de marges ten goede komt. Daarom handhaven de analisten van de bank hun opinie Kopen/Aanbevolen Lijst voor het aandeel en verhogen zij het koersdoel naar USD 68.