Antoine van Agtmael, de uitvinder van de term emerging-markets in 1981, heeft opnieuw van zich laten horen. Hij verwijst in dat verband naar de sterkere economische groei in deze landen.

Deze Antoine van Agtmael, die in ons land altijd relatief onbekend is gebleven, waarschuwde in 2007 voor een zeepbel op de emerging-markets, vier weken alvorens de koersen een piek bereikten.

De waarderingen bevinden zich momenteel nog steeds onder het lange termijn gemiddelde, ze wijken in feite niet veel af van de geïndustrialiseerde landen.

Van Agtmael verwacht dat de emerging-markets in de komende jaren drie maal sneller groeien dan de geïndustrialiseerde landen.

Antoine van Agtmael, de uitvinder van de term emerging-markets in 1981, heeft opnieuw van zich laten horen. Hij verwijst in dat verband naar de sterkere economische groei in deze landen. Deze Antoine van Agtmael, die in ons land altijd relatief onbekend is gebleven, waarschuwde in 2007 voor een zeepbel op de emerging-markets, vier weken alvorens de koersen een piek bereikten. De waarderingen bevinden zich momenteel nog steeds onder het lange termijn gemiddelde, ze wijken in feite niet veel af van de geïndustrialiseerde landen. Van Agtmael verwacht dat de emerging-markets in de komende jaren drie maal sneller groeien dan de geïndustrialiseerde landen.