Deze berichtgeving is echter afkomstig uit de administratie van de Amerikaanse president Barack Obama, een bron die niet echt betrouwbaar kan genoemd worden. Blijkt inderdaad dat de Amerikanen de cijfers over die kapitaalvlucht op zijn zachtst gezegd enigszins manipuleren.

De meest recente cijfers wijzen namelijk uit dat er geen sprake is van outflow uit Rusland. Integendeel zelfs, er zou sprake zijn van inflow. De emerging markets lijken de voornaamste slachtoffers van de sancties tegen Rusland te worden, want daar is er inderdaad sprake van outflows.

Deze berichtgeving is echter afkomstig uit de administratie van de Amerikaanse president Barack Obama, een bron die niet echt betrouwbaar kan genoemd worden. Blijkt inderdaad dat de Amerikanen de cijfers over die kapitaalvlucht op zijn zachtst gezegd enigszins manipuleren. De meest recente cijfers wijzen namelijk uit dat er geen sprake is van outflow uit Rusland. Integendeel zelfs, er zou sprake zijn van inflow. De emerging markets lijken de voornaamste slachtoffers van de sancties tegen Rusland te worden, want daar is er inderdaad sprake van outflows.