Zodra de groei van de ontwikkelde markten niet langer in positieve zin verbaast en de inflatiedruk in de opkomende landen begint te luwen, zouden volgens ING de kapitaalstromen naar de opkomende markten dan ook weer op gang moeten komen.

Ondanks stijgende opbrengsten in de VS en Europa blijft de kloof tussen de rentevoeten in de opkomende en ontwikkelde markten groot, momenteel 4,5 procentpunten.

Door het hogere groeipotentieel van de opkomende markten en het grote verschil in rentevoet met de ontwikkelde markten is naar de mening van ING de kans nog altijd groot dat de opkomende landen op lange termijn beter presteren dan de ontwikkelde landen.

Zodra de groei van de ontwikkelde markten niet langer in positieve zin verbaast en de inflatiedruk in de opkomende landen begint te luwen, zouden volgens ING de kapitaalstromen naar de opkomende markten dan ook weer op gang moeten komen. Ondanks stijgende opbrengsten in de VS en Europa blijft de kloof tussen de rentevoeten in de opkomende en ontwikkelde markten groot, momenteel 4,5 procentpunten. Door het hogere groeipotentieel van de opkomende markten en het grote verschil in rentevoet met de ontwikkelde markten is naar de mening van ING de kans nog altijd groot dat de opkomende landen op lange termijn beter presteren dan de ontwikkelde landen.