De emerging markets kunnen de achillespees van de Europese banken worden, aldus de BIS. Volgens Reuters hebben de Europese banken allemaal samen meer dan 3000 miljard dollar aan kredieten aan de groeilanden heeft uitstaan. Dat is een kolossaal bedrag, iets minder dan het Duitse BBP.

De Europese blootstelling aan de groeimarkten is meer dan vier keer zou groot als de Amerikaanse. Vooral een paar grootbanken zouden in gevaarlijke mate aan de emerging markets zijn blootgesteld. De problemen met Argentinië, Turkije, Rusland en andere landen zijn verre van opgelost, ook andere landen kunnen nog in de problemen komen.

De emerging markets kunnen de achillespees van de Europese banken worden, aldus de BIS. Volgens Reuters hebben de Europese banken allemaal samen meer dan 3000 miljard dollar aan kredieten aan de groeilanden heeft uitstaan. Dat is een kolossaal bedrag, iets minder dan het Duitse BBP. De Europese blootstelling aan de groeimarkten is meer dan vier keer zou groot als de Amerikaanse. Vooral een paar grootbanken zouden in gevaarlijke mate aan de emerging markets zijn blootgesteld. De problemen met Argentinië, Turkije, Rusland en andere landen zijn verre van opgelost, ook andere landen kunnen nog in de problemen komen.