Deze markten hebben zich vorige maand geconsolideerd, maar handhaven een onbetwiste voorsprong op de internationale markten in het algemeen, met een stijging sinds het begin van het jaar van 20% in euro voor de wereldaandelenindex van opkomende landen.

Een reis naar Brazilië in de loop van de maand bevestigde de eerste indruk van het analistenteam van Carmignac na de verkiezing tot staatshoofd van Rousseff, die de volle steun geniet van haar populaire voorganger Lula.

De aangestelde bewindspersonen wekken vertrouwen en het beleid is er naar verwachting op gericht om de verworvenheden te consolideren en de lange weg van hervormingen te vervolgen.

De economische groei zal zich volgens Carmignac in 2011 krachtig voortzetten en de inflatie wordt door de centrale bank nauwlettend in het oog gehouden. In India, een ander land waar de groei hoofdzakelijk op de binnenlandse vraag is gebaseerd, zijn

vorige maand corruptieschandalen aan het licht gekomen, maar dat heeft niet tot een wezenlijke verstoring van de markt geleid.

Dat is volgens Carmignac een geruststellend teken na de kapitaalvolumes die sinds het begin van het jaar naar het land zijn toegestroomd.

Deze markten hebben zich vorige maand geconsolideerd, maar handhaven een onbetwiste voorsprong op de internationale markten in het algemeen, met een stijging sinds het begin van het jaar van 20% in euro voor de wereldaandelenindex van opkomende landen. Een reis naar Brazilië in de loop van de maand bevestigde de eerste indruk van het analistenteam van Carmignac na de verkiezing tot staatshoofd van Rousseff, die de volle steun geniet van haar populaire voorganger Lula. De aangestelde bewindspersonen wekken vertrouwen en het beleid is er naar verwachting op gericht om de verworvenheden te consolideren en de lange weg van hervormingen te vervolgen. De economische groei zal zich volgens Carmignac in 2011 krachtig voortzetten en de inflatie wordt door de centrale bank nauwlettend in het oog gehouden. In India, een ander land waar de groei hoofdzakelijk op de binnenlandse vraag is gebaseerd, zijn vorige maand corruptieschandalen aan het licht gekomen, maar dat heeft niet tot een wezenlijke verstoring van de markt geleid. Dat is volgens Carmignac een geruststellend teken na de kapitaalvolumes die sinds het begin van het jaar naar het land zijn toegestroomd.