Moeilijk te verteren is echter dat de emerging markets gaan groeien op basis van westerse technologie, aldus Wolf. Ze gaan met andere woorden profiteren van het zweet van vooral de VS.

Het gebruik van moderne technologie in combinatie met veel goedkopere arbeidskrachten geeft de groeimarkten een voordeel dat ze niet kan worden afgenomen.

China en India - om maar deze twee te noemen - beschikken bovendien over het voordeel dat ze geen enorme schuldenlast met zich meedragen. Dat maakt dat ze een groter gedeelte van hun BP in infrastructuur en R&D kunnen investeren.

Moeilijk te verteren is echter dat de emerging markets gaan groeien op basis van westerse technologie, aldus Wolf. Ze gaan met andere woorden profiteren van het zweet van vooral de VS. Het gebruik van moderne technologie in combinatie met veel goedkopere arbeidskrachten geeft de groeimarkten een voordeel dat ze niet kan worden afgenomen. China en India - om maar deze twee te noemen - beschikken bovendien over het voordeel dat ze geen enorme schuldenlast met zich meedragen. Dat maakt dat ze een groter gedeelte van hun BP in infrastructuur en R&D kunnen investeren.