Dat heeft te maken met de manier waarop die markten momenteel werken. Het zijn vooral buitenlanders die aandelen kopen, de binnenlandse vraag is onvoldoende om de koersen te onderstutten.

Gemiddeld gezien zijn de waarderingen teruggevallen tot hun niveaus voor de langere termijn, maar ze blijven hoger dan in de geïndustrialiseerde landen. De koersen werden positief beïnvloed door bewegingen op de valutamarkten.

De toenemende inflatiedruk in een aantal groeimarkten heeft geleid tot een verstrakking van de monetaire politiek. Normaal gezien moet dat een negatief effect hebben op de beurskoersen. Denis verwacht dan ook niet dat de emerging markets in de komende maanden sterk gaan presteren.

Op korte en middellange termijn kan dat wel het geval zijn, maar op langere termijn liggen er toch nogal wat risico's te wachten. De Russische beurs is volgens Denis ondergewaardeerd.

Dat heeft te maken met de manier waarop die markten momenteel werken. Het zijn vooral buitenlanders die aandelen kopen, de binnenlandse vraag is onvoldoende om de koersen te onderstutten. Gemiddeld gezien zijn de waarderingen teruggevallen tot hun niveaus voor de langere termijn, maar ze blijven hoger dan in de geïndustrialiseerde landen. De koersen werden positief beïnvloed door bewegingen op de valutamarkten. De toenemende inflatiedruk in een aantal groeimarkten heeft geleid tot een verstrakking van de monetaire politiek. Normaal gezien moet dat een negatief effect hebben op de beurskoersen. Denis verwacht dan ook niet dat de emerging markets in de komende maanden sterk gaan presteren. Op korte en middellange termijn kan dat wel het geval zijn, maar op langere termijn liggen er toch nogal wat risico's te wachten. De Russische beurs is volgens Denis ondergewaardeerd.