Sinds het begin van dit jaar is al ongeveer 21 miljard dollar weggevloeid uit de emerging markets. Volgens fund tracker EPFR Global is dat de grootste outflow sinds het derde kwart van 2008.

Jim McCaughan, CEO van Principal Global Investors, is van mening dat de verkoopgolf overdreven is geweest. Onderwogen zijn op de groeimarkten is volgens hem op lange termijn zelfs een gevaarlijke strategie.

Na de recente correcties zijn heel wat aandelen op de groeimarkten opnieuw aantrekkelijk gewaardeerd en dus koopwaardig. Volgens McCaughan is het slechts een kwestie van tijd alvorens de koersen gaan herstellen.

Sinds het begin van dit jaar is al ongeveer 21 miljard dollar weggevloeid uit de emerging markets. Volgens fund tracker EPFR Global is dat de grootste outflow sinds het derde kwart van 2008. Jim McCaughan, CEO van Principal Global Investors, is van mening dat de verkoopgolf overdreven is geweest. Onderwogen zijn op de groeimarkten is volgens hem op lange termijn zelfs een gevaarlijke strategie. Na de recente correcties zijn heel wat aandelen op de groeimarkten opnieuw aantrekkelijk gewaardeerd en dus koopwaardig. Volgens McCaughan is het slechts een kwestie van tijd alvorens de koersen gaan herstellen.