De beurswijsheid 'als de VS niest, wordt de rest van de wereld verkouden' geldt nu nog steeds, aldus de analisten van de bank. De export van veel opkomende markten staat onder druk en het Internationaal Monetair Fonds stelt de groeiverwachtingen neerwaarts bij.

Maar menig belegger vraagt zich nu af of opkomende markten niet te hard zijn afgestraft, zeker gezien de nog altijd hogere economische groei dan in westerse landen.

Een goed voorbeeld is Antoine van Agtmael, fundmanager bij Emerging Markets Management en de oorspronkelijke bedenker van de term 'emerging markets' in de jaren '80. Hij zei op 23 maart 2009 tegen Bloomberg: "In verhouding tot de potentiële groei en kwaliteit, zijn opkomende markten vandaag goedkoper dan ik ze in de afgelopen 30 jaar heb gezien".

De bekende fundmanager Mark Mobius is ook uitgesproken in zijn mening: "De volgende bullmarkt rally is begonnen en er zijn koopjes in veel opkomende markten". Ook commoditygoeroe Jim Rogers ziet momenteel "spectaculaire mogelijkheden in India en China.

Beleggen in opkomende markten kan volgens experts dus nog zeker perspectief bieden: er zijn vrijwel altijd opkomende markten die beter presteren dan ontwikkelde markten.

Wel moet een belegger anno 2009 zijn huiswerk doen om teleurstelling te voorkomen, aldus ABN Amro. Beleggers differentiëren namelijk meer dan ooit tussen opkomende markten onderling.

De beurswijsheid 'als de VS niest, wordt de rest van de wereld verkouden' geldt nu nog steeds, aldus de analisten van de bank. De export van veel opkomende markten staat onder druk en het Internationaal Monetair Fonds stelt de groeiverwachtingen neerwaarts bij. Maar menig belegger vraagt zich nu af of opkomende markten niet te hard zijn afgestraft, zeker gezien de nog altijd hogere economische groei dan in westerse landen.Een goed voorbeeld is Antoine van Agtmael, fundmanager bij Emerging Markets Management en de oorspronkelijke bedenker van de term 'emerging markets' in de jaren '80. Hij zei op 23 maart 2009 tegen Bloomberg: "In verhouding tot de potentiële groei en kwaliteit, zijn opkomende markten vandaag goedkoper dan ik ze in de afgelopen 30 jaar heb gezien". De bekende fundmanager Mark Mobius is ook uitgesproken in zijn mening: "De volgende bullmarkt rally is begonnen en er zijn koopjes in veel opkomende markten". Ook commoditygoeroe Jim Rogers ziet momenteel "spectaculaire mogelijkheden in India en China. Beleggen in opkomende markten kan volgens experts dus nog zeker perspectief bieden: er zijn vrijwel altijd opkomende markten die beter presteren dan ontwikkelde markten.Wel moet een belegger anno 2009 zijn huiswerk doen om teleurstelling te voorkomen, aldus ABN Amro. Beleggers differentiëren namelijk meer dan ooit tussen opkomende markten onderling.