De recente verhoogde volatiliteit en onzekerheid hebben de EMEA-waarderingen beïnvloed. Zo zijn opkomende markten niet alleen beduidend goedkoper dan de meeste andere regio's, maar is de EMEA-markt ook bijzonder goedkoop vergeleken met andere opkomende markten.

Enkele hoogtepunten:

- Tot de vele aantrekkelijke factoren van de EMEA-regio behoren: de grote omvang, zowel in termen van landmassa als bevolkingsaantal; een bevolking die groeit en steeds rijker wordt; een schat aan natuurlijke hulpbronnen. Hoewel een aantal van deze gunstige kenmerken in veel van de EMEA-landen voorkomt, heeft de regio dankzij haar aanzienlijke omvang ook een grote mate van diversiteit, wat pleit voor een methode van individuele aandelenselectie.

- Opkomende markten presteren al enige tijd minder goed dan ontwikkelde landen, waardoor ze significant goedkoper zijn. De EMEA-regio is momenteel in absolute termen de goedkoopste markt, waarbij de koers-boekratio en koers-winstverhouding in de buurt komen van historische laagterecords. Ten opzichte van wereldwijde opkomende markten kunnen ze tot wel 20% goedkoper zijn.

- Desondanks zijn bedrijfswinsten uit EMEA-landen - gemeten als return on earnings - momenteel superieur aan de meeste andere grote markten. Dit betekent dat beleggers in de EMEA-regio bedrijven vinden met aantrekkelijkere rendementen, tegen aanzienlijk lagere prijzen.

- Deze activaklasse zal waarschijnlijk op de middellange en lange termijn blijven profiteren van de aanjagers van structurele groei. Toch blijven opkomende markten onderhevig aan periodes van volatiliteit door factoren als de normalisering van het monetair beleid in de VS, China's groeivooruitzichten en geopolitieke ontwikkelingen in Rusland en Oekraïne.

De recente verhoogde volatiliteit en onzekerheid hebben de EMEA-waarderingen beïnvloed. Zo zijn opkomende markten niet alleen beduidend goedkoper dan de meeste andere regio's, maar is de EMEA-markt ook bijzonder goedkoop vergeleken met andere opkomende markten. Enkele hoogtepunten: - Tot de vele aantrekkelijke factoren van de EMEA-regio behoren: de grote omvang, zowel in termen van landmassa als bevolkingsaantal; een bevolking die groeit en steeds rijker wordt; een schat aan natuurlijke hulpbronnen. Hoewel een aantal van deze gunstige kenmerken in veel van de EMEA-landen voorkomt, heeft de regio dankzij haar aanzienlijke omvang ook een grote mate van diversiteit, wat pleit voor een methode van individuele aandelenselectie. - Opkomende markten presteren al enige tijd minder goed dan ontwikkelde landen, waardoor ze significant goedkoper zijn. De EMEA-regio is momenteel in absolute termen de goedkoopste markt, waarbij de koers-boekratio en koers-winstverhouding in de buurt komen van historische laagterecords. Ten opzichte van wereldwijde opkomende markten kunnen ze tot wel 20% goedkoper zijn. - Desondanks zijn bedrijfswinsten uit EMEA-landen - gemeten als return on earnings - momenteel superieur aan de meeste andere grote markten. Dit betekent dat beleggers in de EMEA-regio bedrijven vinden met aantrekkelijkere rendementen, tegen aanzienlijk lagere prijzen. - Deze activaklasse zal waarschijnlijk op de middellange en lange termijn blijven profiteren van de aanjagers van structurele groei. Toch blijven opkomende markten onderhevig aan periodes van volatiliteit door factoren als de normalisering van het monetair beleid in de VS, China's groeivooruitzichten en geopolitieke ontwikkelingen in Rusland en Oekraïne.