De analisten van ABN Amro geloven echter dat EMC zal blijven profiteren van de positieve lange termijn trends op het gebied van cloud computing. Het koopadvies voor het aandeel EMC blijft van kracht.

EMC houdt zich bezig met de ontwikkeling van hardware en software ten behoeve van digitale dataopslag. Het Amerikaanse bedrijf is een grote speler op het gebied van cloud computing: dataopslag via online netwerken.

Onlangs meldde EMC dat de omzet in het derde kwartaal is uitgekomen op USD 5,28 miljard (consensusverwachting: USD 5,46 miljard).

De winst per aandeel (wpa) bedroeg USD 0,40 en lag daarmee 2 dollarcent lager dan analisten hadden verwacht.

Prognoses worden enigszins bijgesteld

Met betrekking tot heel 2012 heeft EMC de prognoses enigszins bijgesteld: het bedrijf verwacht dat de omzet tussen de USD 21,6 miljard en USD 21,75 miljard zal uitkomen, waar eerder werd uitgegaan van een omzet van USD 22 miljard.

De winstprognose werd eveneens (nipt) bijgesteld: qua wpa hanteert EMC nu een bandbreedte van USD 1,68 tot USD 1,70 versus een eerdere prognose van USD 1,70.

Het komt zelden voor dat de cijfers van EMC achterblijven bij de marktconsensus. Voor wat betreft de wpa over het derde kwartaal bleef de schade echter beperkt: de wpa kwam slechts nipt lager uit dan analisten hadden becijferd.

De analisten van ABN Amro denken dan ook dat beleggers vanaf nu posities in het aandeel EMC zouden kunnen innemen dan wel hun bestaande posities kunnen uitbreiden.

In hun optiek kan EMC profiteren van de positieve lange termijn trends op het gebied van cloud computing. Zij blijven het aandeel EMC volgen met een koopadvies.

De analisten van ABN Amro geloven echter dat EMC zal blijven profiteren van de positieve lange termijn trends op het gebied van cloud computing. Het koopadvies voor het aandeel EMC blijft van kracht. EMC houdt zich bezig met de ontwikkeling van hardware en software ten behoeve van digitale dataopslag. Het Amerikaanse bedrijf is een grote speler op het gebied van cloud computing: dataopslag via online netwerken. Onlangs meldde EMC dat de omzet in het derde kwartaal is uitgekomen op USD 5,28 miljard (consensusverwachting: USD 5,46 miljard). De winst per aandeel (wpa) bedroeg USD 0,40 en lag daarmee 2 dollarcent lager dan analisten hadden verwacht.Prognoses worden enigszins bijgesteld Met betrekking tot heel 2012 heeft EMC de prognoses enigszins bijgesteld: het bedrijf verwacht dat de omzet tussen de USD 21,6 miljard en USD 21,75 miljard zal uitkomen, waar eerder werd uitgegaan van een omzet van USD 22 miljard. De winstprognose werd eveneens (nipt) bijgesteld: qua wpa hanteert EMC nu een bandbreedte van USD 1,68 tot USD 1,70 versus een eerdere prognose van USD 1,70. Het komt zelden voor dat de cijfers van EMC achterblijven bij de marktconsensus. Voor wat betreft de wpa over het derde kwartaal bleef de schade echter beperkt: de wpa kwam slechts nipt lager uit dan analisten hadden becijferd. De analisten van ABN Amro denken dan ook dat beleggers vanaf nu posities in het aandeel EMC zouden kunnen innemen dan wel hun bestaande posities kunnen uitbreiden. In hun optiek kan EMC profiteren van de positieve lange termijn trends op het gebied van cloud computing. Zij blijven het aandeel EMC volgen met een koopadvies.