Hierdoor staan deze beleggingen volgens Greg Saichin, CIO Global Emerging Market Debt bij Allianz Global Investors (AllianzGI), dichtbij Amerikaanse aandelen en Amerikaanse high yield, maar ze zijn wel veel defensiever in dalende markten.

Saichin: "EM debt kan een superieur voor risico gecorrigeerd rendement genereren en zou een belangrijk onderdeel kunnen zijn voor iedere beleggingsportefeuille. Het toewijzen van 10% van de portefeuille aan obligaties uit opkomende landen ten koste van staatsobligaties uit de kernlanden van de eurozone en aandelen uit de ontwikkelde landen is een sprong naar een efficiëntere portefeuille."

Hierdoor staan deze beleggingen volgens Greg Saichin, CIO Global Emerging Market Debt bij Allianz Global Investors (AllianzGI), dichtbij Amerikaanse aandelen en Amerikaanse high yield, maar ze zijn wel veel defensiever in dalende markten. Saichin: "EM debt kan een superieur voor risico gecorrigeerd rendement genereren en zou een belangrijk onderdeel kunnen zijn voor iedere beleggingsportefeuille. Het toewijzen van 10% van de portefeuille aan obligaties uit opkomende landen ten koste van staatsobligaties uit de kernlanden van de eurozone en aandelen uit de ontwikkelde landen is een sprong naar een efficiëntere portefeuille."