Enkele hoofdpunten uit het rapport zijn:

- Vergeleken met staatsobligaties in harde valuta uit opkomende landen, bieden bedrijfsobligaties uit deze landen een efficiënter rendement en relatieve stabiliteit dankzij een bredere regionale, sectorale en individuele spreiding. Op de primaire markt is het aandeel van bedrijfsobligaties uit opkomende landen dat van staatsobligaties al voorbij gestreefd en aan die groei lijkt voorlopig nog geen einde te komen.

- Een van de oorzaken van deze ontwikkeling is de toename van het aandeel van de premies in het totale rendement van bedrijfsobligaties, en een aanzienlijk lagere volatiliteit vergeleken met staatsobligaties uit de opkomende landen.

- Ook zijn bedrijfsobligaties minder gevoelig voor politieke onrust omdat bedrijven de mogelijkheid hebben hun kapitaaluitgaven terug te schroeven als het economisch minder gaat.

- Een zorgvuldige selectie van bedrijfsobligaties uit de opkomende markten blijft essentieel omdat bedrijven in dezelfde sector en hetzelfde land heel verschillend kunnen presteren.

Enkele hoofdpunten uit het rapport zijn: - Vergeleken met staatsobligaties in harde valuta uit opkomende landen, bieden bedrijfsobligaties uit deze landen een efficiënter rendement en relatieve stabiliteit dankzij een bredere regionale, sectorale en individuele spreiding. Op de primaire markt is het aandeel van bedrijfsobligaties uit opkomende landen dat van staatsobligaties al voorbij gestreefd en aan die groei lijkt voorlopig nog geen einde te komen. - Een van de oorzaken van deze ontwikkeling is de toename van het aandeel van de premies in het totale rendement van bedrijfsobligaties, en een aanzienlijk lagere volatiliteit vergeleken met staatsobligaties uit de opkomende landen. - Ook zijn bedrijfsobligaties minder gevoelig voor politieke onrust omdat bedrijven de mogelijkheid hebben hun kapitaaluitgaven terug te schroeven als het economisch minder gaat. - Een zorgvuldige selectie van bedrijfsobligaties uit de opkomende markten blijft essentieel omdat bedrijven in dezelfde sector en hetzelfde land heel verschillend kunnen presteren.