Lee Munson van Portfolio LLC is de laatste mening toegedaan. Hij is van mening dat goud weliswaar zijn waarde behoudt, maar dat geen reden is om het bij te houden. Bekeken over een langere periode is van een sterke prestatie voor de goudprijs zeker geen sprake.

Wanneer er met de inflatie rekening wordt gehouden, heeft de goudprijs alleen in de periode 2000 tot 2010 beter gepresteerd dan aandelen. De geschiedenis leert dat goud extreem volatiel is over kortere periodes maar over langere periodes de prestaties van aandelen niet kan evenaren.

Lee Munson van Portfolio LLC is de laatste mening toegedaan. Hij is van mening dat goud weliswaar zijn waarde behoudt, maar dat geen reden is om het bij te houden. Bekeken over een langere periode is van een sterke prestatie voor de goudprijs zeker geen sprake. Wanneer er met de inflatie rekening wordt gehouden, heeft de goudprijs alleen in de periode 2000 tot 2010 beter gepresteerd dan aandelen. De geschiedenis leert dat goud extreem volatiel is over kortere periodes maar over langere periodes de prestaties van aandelen niet kan evenaren.