De Amerikaanse centrale bank heeft op een dusdanige manier geld in het systeem gepompt dat de economie wel moest groeien, willen of niet. Aan elke dollar van economische groei die onder Obama werd gerealiseerd, blijkt een prijskaartje van 19,90 dollar te kleven.

Elke nieuwe job in de VS heeft maar liefst 8 miljoen dollar gekost. Volgens sommige economen is er sprake van niet of niet minder dan het complete failliet van een neo-Keynesiaans experiment. Blijkt namelijk dat de economische groei niet gestimuleerd kan worden door eindeloos geld in het rond te strooien.

De Amerikaanse centrale bank heeft op een dusdanige manier geld in het systeem gepompt dat de economie wel moest groeien, willen of niet. Aan elke dollar van economische groei die onder Obama werd gerealiseerd, blijkt een prijskaartje van 19,90 dollar te kleven. Elke nieuwe job in de VS heeft maar liefst 8 miljoen dollar gekost. Volgens sommige economen is er sprake van niet of niet minder dan het complete failliet van een neo-Keynesiaans experiment. Blijkt namelijk dat de economische groei niet gestimuleerd kan worden door eindeloos geld in het rond te strooien.