Het verschil werd gemaakt door het feit dat de Amerikaanse grote institutionele beleggers hoofdzakelijk diegenen waren die papieren goud in welke vorm dan ook verkochten, terwijl Chinese en Indische particulieren de belangrijkste kopers van fysiek goud waren.

Maar nu blijkt ook de fysieke goudmarkt vermoeidheidsverschijnselen te vertonen. Elke daling van de goudprijs lokt steeds minder Chinese verkopers, wat zou kunnen betekenen dat de Chinezen het hoofd in de schoot laten hangen en niet langer geloven in het goud.

Het verschil werd gemaakt door het feit dat de Amerikaanse grote institutionele beleggers hoofdzakelijk diegenen waren die papieren goud in welke vorm dan ook verkochten, terwijl Chinese en Indische particulieren de belangrijkste kopers van fysiek goud waren. Maar nu blijkt ook de fysieke goudmarkt vermoeidheidsverschijnselen te vertonen. Elke daling van de goudprijs lokt steeds minder Chinese verkopers, wat zou kunnen betekenen dat de Chinezen het hoofd in de schoot laten hangen en niet langer geloven in het goud.