Lenihan wil daarmee wat hij noemt de "worst crisis in our history" bestrijden. Het plan - dat zowel besparingen als belastingverhogingen omvast - wordt algemeen beschouwd als de eerste stap om Ierland uit het moeras te trekken.

Charles Dumas, research director in Londen bij Lombard Street Research, is van mening dat de situatie in Ierland, dramatisch blijft. Het valt nog af te wachten of de besparingen de gewenste effecten gaat opleveren.

Elk Iers gezin met een gezamenlijk inkomen van 38.000 euro zal 4% van dat inkomen moeten opgeven, hetzelfde geldt voor alleenstaanden. Dergelijke ingrijpen zijn vanzelfsprekend zeer ingrijpend.

Lenihan wil daarmee wat hij noemt de "worst crisis in our history" bestrijden. Het plan - dat zowel besparingen als belastingverhogingen omvast - wordt algemeen beschouwd als de eerste stap om Ierland uit het moeras te trekken. Charles Dumas, research director in Londen bij Lombard Street Research, is van mening dat de situatie in Ierland, dramatisch blijft. Het valt nog af te wachten of de besparingen de gewenste effecten gaat opleveren. Elk Iers gezin met een gezamenlijk inkomen van 38.000 euro zal 4% van dat inkomen moeten opgeven, hetzelfde geldt voor alleenstaanden. Dergelijke ingrijpen zijn vanzelfsprekend zeer ingrijpend.