Het aanvraagdossier voor de herziening van het gewestplan werd bij de 14 betrokken gemeenten ingediend: Visé, Oupeye, Herstal, Luik, Blegny, Soumagne, Herve, Thimister-Clermont, Welkenraat, Limburg, Balen, Eupen, Lontzen en Raeren.

In het kader van de wettelijke procedure, zal er een publieke informatievergadering plaatsvinden op donderdag 2 mei in Soumagne

Elia zal tijdens deze gelegenheid het publiek informeren over de redenen van het project en zal het voorgestelde traçé voorleggen.

De aanvang van de werken is gepland medio 2016. Zij zullen ongeveer twee jaar duren, van de bouw van het conversiestation tot de plaatsing van de kabels over heel de lengte van het tracé. De indienststelling van de interconnectie is voorzien tegen eind 2018.

Het aanvraagdossier voor de herziening van het gewestplan werd bij de 14 betrokken gemeenten ingediend: Visé, Oupeye, Herstal, Luik, Blegny, Soumagne, Herve, Thimister-Clermont, Welkenraat, Limburg, Balen, Eupen, Lontzen en Raeren. In het kader van de wettelijke procedure, zal er een publieke informatievergadering plaatsvinden op donderdag 2 mei in Soumagne Elia zal tijdens deze gelegenheid het publiek informeren over de redenen van het project en zal het voorgestelde traçé voorleggen. De aanvang van de werken is gepland medio 2016. Zij zullen ongeveer twee jaar duren, van de bouw van het conversiestation tot de plaatsing van de kabels over heel de lengte van het tracé. De indienststelling van de interconnectie is voorzien tegen eind 2018.