Vanaf 4 februari gebruikt de Noordwest-Europese regio een gezamenlijke technische oplossing om de day-ahead markten van de Centraal-West-Europese regio (België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg) met Scandinavië en Groot-Brittannië te koppelen.

De oplossing die werd ingevoerd (ook PCR genaamd) werd ontwikkeld door een aantal Europese elekticiteitsbeurzen met als doel een uniek algoritme en eenvormige werkingsprocedures te leveren om de prijzen te berekenen alsook om op een efficiënte manier gebruik te maken van de grensoverschrijdende transmissiecapaciteit, die door de TNB's wordt berekend en door hen op gecoördineerde wijze op de markt wordt aangeboden.

De Belgische elektriciteitsmarkt is als sinds 2006 gekoppeld. In een eerste etappe was België gekoppeld met zijn rechtstreekse buurlanden (Frankrijk en Nederland).

Verdere integratie had in november 2010 plaats in de regio CWE met de Noord-Europese regio op basis van een andere technische oplossing.

De marktkoppeling binnen de NWE-regio is een belangrijke stap vooruit in de richting van een geïntegreerde Europese elektriciteitsmarkt.

Vanaf 4 februari gebruikt de Noordwest-Europese regio een gezamenlijke technische oplossing om de day-ahead markten van de Centraal-West-Europese regio (België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg) met Scandinavië en Groot-Brittannië te koppelen. De oplossing die werd ingevoerd (ook PCR genaamd) werd ontwikkeld door een aantal Europese elekticiteitsbeurzen met als doel een uniek algoritme en eenvormige werkingsprocedures te leveren om de prijzen te berekenen alsook om op een efficiënte manier gebruik te maken van de grensoverschrijdende transmissiecapaciteit, die door de TNB's wordt berekend en door hen op gecoördineerde wijze op de markt wordt aangeboden. De Belgische elektriciteitsmarkt is als sinds 2006 gekoppeld. In een eerste etappe was België gekoppeld met zijn rechtstreekse buurlanden (Frankrijk en Nederland). Verdere integratie had in november 2010 plaats in de regio CWE met de Noord-Europese regio op basis van een andere technische oplossing. De marktkoppeling binnen de NWE-regio is een belangrijke stap vooruit in de richting van een geïntegreerde Europese elektriciteitsmarkt.