De koers werd natuurlijk niet onberoerd gelaten door de forse koerscorrecties van 2007- 2009.

Maar het herstel dat eind 2008/begin 2009 aanving, heeft er alvast toe geleid dat Elia dit koersverlies volledig kon goedmaken.

Op de weekgrafiek zien we volgens Geert Van Herck van Leleux tevens dat de koers zich in een mooi stijgend trendkanaal bevindt.

Momenteel lijkt de koers zich op te maken om de historische koerstop van 35 euro te gaan testen.

Een opwaartse uitbraak zou een mooi koopsignaal opleveren en bevestigen dat heel wat beleggers zich in dit aandeel willen positioneren.

Op de daggrafiek zien we volgens Geert Van Herck van Leleux het koersverloop van de afgelopen 12 maanden. Het lijkt er op deze grafiek sterk op dat er zich een horizontale consolidatiefase tussen 31 en 35 euro aan het vormen.

Op zich niet onlogisch dat het aandeel wat "pauzeert" na de sterke prestatie van de afgelopen jaren.

Het mag duidelijk zijn dat een eventuele koerscorrectie richting 32-33 euro mogelijk is. Van Herck heeft nog steeds een neutraal advies voor het aandeel.

De koers werd natuurlijk niet onberoerd gelaten door de forse koerscorrecties van 2007- 2009. Maar het herstel dat eind 2008/begin 2009 aanving, heeft er alvast toe geleid dat Elia dit koersverlies volledig kon goedmaken. Op de weekgrafiek zien we volgens Geert Van Herck van Leleux tevens dat de koers zich in een mooi stijgend trendkanaal bevindt. Momenteel lijkt de koers zich op te maken om de historische koerstop van 35 euro te gaan testen. Een opwaartse uitbraak zou een mooi koopsignaal opleveren en bevestigen dat heel wat beleggers zich in dit aandeel willen positioneren. Op de daggrafiek zien we volgens Geert Van Herck van Leleux het koersverloop van de afgelopen 12 maanden. Het lijkt er op deze grafiek sterk op dat er zich een horizontale consolidatiefase tussen 31 en 35 euro aan het vormen. Op zich niet onlogisch dat het aandeel wat "pauzeert" na de sterke prestatie van de afgelopen jaren. Het mag duidelijk zijn dat een eventuele koerscorrectie richting 32-33 euro mogelijk is. Van Herck heeft nog steeds een neutraal advies voor het aandeel.