De reacties op de wereldbeurzen op de geopolitieke spanningen waren volgens professor Stefan Duchateau sterk uiteenlopend. De Chinese beurs heeft intussen zijn eigen momentum weten te ontwikkelen, terwijl de Amerikaanse markten vooral gedreven werden door enerzijds interne discussie over de wenselijkheid van de voortzetting van het expansieve monetaire beleid en anderzijds de ontwikkeling van de bedrijfsresultaten.

Wat betreft het laatste element had Duchateau wellicht wat meer vuurwerk verwacht maar al bij al zijn de resultaten beter dan verwacht. Het eerste element komt intussen in een stroomversnelling.

De recente economische cijfers zijn op zich niet verbluffend maar toch voldoende positief om de wenselijkheid van een agressief monetaire beleid in vraag te stellen. De inflatie blijft echter voldoende laag om nog geen alarmklokken hoeven te luiden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De reacties op de wereldbeurzen op de geopolitieke spanningen waren volgens professor Stefan Duchateau sterk uiteenlopend. De Chinese beurs heeft intussen zijn eigen momentum weten te ontwikkelen, terwijl de Amerikaanse markten vooral gedreven werden door enerzijds interne discussie over de wenselijkheid van de voortzetting van het expansieve monetaire beleid en anderzijds de ontwikkeling van de bedrijfsresultaten. Wat betreft het laatste element had Duchateau wellicht wat meer vuurwerk verwacht maar al bij al zijn de resultaten beter dan verwacht. Het eerste element komt intussen in een stroomversnelling. De recente economische cijfers zijn op zich niet verbluffend maar toch voldoende positief om de wenselijkheid van een agressief monetaire beleid in vraag te stellen. De inflatie blijft echter voldoende laag om nog geen alarmklokken hoeven te luiden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.