Vandaag hebben de Belgische en Nederlandse transmissienetbeheerders Elia en TenneT bekend gemaakt dat ze hun respectieve aandeel in de Belgische energiebeurs Belpex, 60% voor Elia en 10% voor TenneT, overdragen aan APX-ENDEX.

Elia verwerft tegelijkertijd een 20 % participatie in het kapitaal van de APX Groep waarvan TenneT de voornaamste aandeelhouder is.

Hiermee zetten Elia en Tennet opnieuw een belangrijke stap op weg naar één Noordwest-Europese elektriciteitsmarkt en dragen zij bij tot betere mogelijkheden tot internationale handel.

Vandaag hebben de Belgische en Nederlandse transmissienetbeheerders Elia en TenneT bekend gemaakt dat ze hun respectieve aandeel in de Belgische energiebeurs Belpex, 60% voor Elia en 10% voor TenneT, overdragen aan APX-ENDEX. Elia verwerft tegelijkertijd een 20 % participatie in het kapitaal van de APX Groep waarvan TenneT de voornaamste aandeelhouder is. Hiermee zetten Elia en Tennet opnieuw een belangrijke stap op weg naar één Noordwest-Europese elektriciteitsmarkt en dragen zij bij tot betere mogelijkheden tot internationale handel.