De ondernemingswaarde die werd overeengekomen bedraagt 810 miljoen euro; de partijen verwachten dat zij de transactie kunnen afronden in het tweede kwartaal van 2010.

In hoofde van dit akkoord zal IFM 40 percent van 50Hertz bezitten en Elia de resterende 60 percent; Elia zal ook de operationele controle hebben. Elia zal de transactie financieren via een kapitaalverhoging.

Deze transactie betekent een belangrijke stap vooruit in de realisatie van de Europese elektriciteitsmarkt, waarvoor Elia reeds sinds zijn oprichting als onafhankelijke TNB in 2001 een voorvechter is.

De transactie ligt ook in de lijn van Elia's andere strategische regionale investeringen, waaronder deze in de Centraal-West-Europese regio (Benelux, Frankrijk en Duitsland) met het oog op de ontwikkeling van een regionale markt.

De ondernemingswaarde die werd overeengekomen bedraagt 810 miljoen euro; de partijen verwachten dat zij de transactie kunnen afronden in het tweede kwartaal van 2010. In hoofde van dit akkoord zal IFM 40 percent van 50Hertz bezitten en Elia de resterende 60 percent; Elia zal ook de operationele controle hebben. Elia zal de transactie financieren via een kapitaalverhoging. Deze transactie betekent een belangrijke stap vooruit in de realisatie van de Europese elektriciteitsmarkt, waarvoor Elia reeds sinds zijn oprichting als onafhankelijke TNB in 2001 een voorvechter is. De transactie ligt ook in de lijn van Elia's andere strategische regionale investeringen, waaronder deze in de Centraal-West-Europese regio (Benelux, Frankrijk en Duitsland) met het oog op de ontwikkeling van een regionale markt.