Elga Bartsch (Morgan Stanley): ‘ECB gaat in juli of juli rente opnieuw verhogen’

De Europese centrale bank heeft woord gehouden en haar basisrente vorige week met een kwart procent opgetrokken. De ingreep werd niet door iedereen even goed onthaald, onder andere volgens George Soros heeft de ECB een flater begaan door de rente veel te vroeg te verhogen. Anderzijds is de kans groot dat het niet bij deze ene renteverhoging gaat blijven.

Elga Bartsch (Morgan Stanley): ‘De Europese Centrale Bank gaat in juli of juli opnieuw haar basisrente verhogen. Ik hou het op juli, maar sluit niet uit dat het al in juni gaat gebeuren. Er is sprake van een historische beslissing, want voor het eerst heeft de ECB in een cyclus voor de FED de basisrente opgetrokken.’

Bartsch is van mening dat de ECB wel degelijk rekening houdt met de gegeven kritiek en op haar volgende vergadering het rentewapen op stal zal laten: “De centrale bankiers gaan de situatie op de voet blijven volgen. De volgende verhoging ligt – op basis van de gedane uitspraken – minstens twee vergaderingen in de toekomst. In juni wordt het voor het eerst weer echt uitkijken naar een rentebeslissing, maar juli maakt mijn inziens toch de beste kans.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content