Icahn vraagt van CEO Tim Cook van Apple dat het bedrijf meer schulden zou aangaan om aan zijn wensen te voldoen. Die eis gebeurt op een moment dat de Amerikaanse bedrijfswereld al diep in de schulden gedompeld is, de bedrijfsschulden hebben zelfs een recordniveau bereikt.

Dat is allemaal goed en wel wanneer de winstgevendheid aan ongeveer hetzelfde tempo stijgt als de bedrijfsschulden, maar dat is vandaag niet het geval.

De schulden van de bedrijven stijgen sneller dan de EBITDA en dat is een situatie die op termijn niet langer houdbaar is.

Icahn vraagt van CEO Tim Cook van Apple dat het bedrijf meer schulden zou aangaan om aan zijn wensen te voldoen. Die eis gebeurt op een moment dat de Amerikaanse bedrijfswereld al diep in de schulden gedompeld is, de bedrijfsschulden hebben zelfs een recordniveau bereikt. Dat is allemaal goed en wel wanneer de winstgevendheid aan ongeveer hetzelfde tempo stijgt als de bedrijfsschulden, maar dat is vandaag niet het geval. De schulden van de bedrijven stijgen sneller dan de EBITDA en dat is een situatie die op termijn niet langer houdbaar is.