Tot dusver valt van die inflatie echter niet veel te merken en volgens sommige analisten zal ze er ook niet komen.

Nouriel Roubini, NYU professor en topman van Roubini Global Economics, is één van de sceptici wat het inflatieverhaal betreft. Het eindspel van de huidige monetaire politiek zal een ontploffing op de obligatiemarkten worden in plaats van de algemeen verwachte goedereninflatie.

Roubini verwacht een gelijkaardig scenario als in de periode 2003-2006, met als enig verschil dat de zeepbel die nu wordt gevormd veel grotere proporties zal aannemen. Die uitspraak klinkt alleszins zorgwekkend, want de grote vastgoedcrisis in de VS zit alleszins nog vers in het geheugen.

Tot dusver valt van die inflatie echter niet veel te merken en volgens sommige analisten zal ze er ook niet komen. Nouriel Roubini, NYU professor en topman van Roubini Global Economics, is één van de sceptici wat het inflatieverhaal betreft. Het eindspel van de huidige monetaire politiek zal een ontploffing op de obligatiemarkten worden in plaats van de algemeen verwachte goedereninflatie. Roubini verwacht een gelijkaardig scenario als in de periode 2003-2006, met als enig verschil dat de zeepbel die nu wordt gevormd veel grotere proporties zal aannemen. Die uitspraak klinkt alleszins zorgwekkend, want de grote vastgoedcrisis in de VS zit alleszins nog vers in het geheugen.