Het eindspel is echter al begonnen, mogelijk wordt ergens in de loop van volgen jaar een punt gezet achter de politiek van de monetaire verruiming. Een duidelijk signaal daarvan is de afbouw van de leverage, de beleggers bouwen hun posities af die op basis van schulden werden opgebouwd.

Rogers verwijst daarbij naar de prijsval bij het goud, die duidelijk werd veroorzaakt door gedwongen verkopen. Meestal is de bodem vlakbij wanneer dit soort gedwongen verkopen gebeurt. Rogers wil niet gezegd hebben dat het al de definitieve bodem zal zijn, maar het wordt alleszins een bodem.

Het eindspel is echter al begonnen, mogelijk wordt ergens in de loop van volgen jaar een punt gezet achter de politiek van de monetaire verruiming. Een duidelijk signaal daarvan is de afbouw van de leverage, de beleggers bouwen hun posities af die op basis van schulden werden opgebouwd. Rogers verwijst daarbij naar de prijsval bij het goud, die duidelijk werd veroorzaakt door gedwongen verkopen. Meestal is de bodem vlakbij wanneer dit soort gedwongen verkopen gebeurt. Rogers wil niet gezegd hebben dat het al de definitieve bodem zal zijn, maar het wordt alleszins een bodem.