Op het World Economic Forum (WEF) in Davos waren er verschillende sprekers die met een onheilspellende boodschap kwamen. Ook de bekende Amerikaanse econoom Jim Rickard stelde zich een prangende vraag. Eindigen competitieve devaluaties altijd in oorlog?, zo luidde die vraag.

De laatste keer dat we een golf van competitieve devaluaties kregen, eindigde dit in de Tweede Wereloorlog. Currency wars eindigen volgens Rickards steeds in trade wars, met uiteindelijk het risico op wereldoorlogen tot gevolg. Die dreiging doet zich nu opnieuw voor, het kan een dubbeltje op zijn kant worden.

Op het World Economic Forum (WEF) in Davos waren er verschillende sprekers die met een onheilspellende boodschap kwamen. Ook de bekende Amerikaanse econoom Jim Rickard stelde zich een prangende vraag. Eindigen competitieve devaluaties altijd in oorlog?, zo luidde die vraag. De laatste keer dat we een golf van competitieve devaluaties kregen, eindigde dit in de Tweede Wereloorlog. Currency wars eindigen volgens Rickards steeds in trade wars, met uiteindelijk het risico op wereldoorlogen tot gevolg. Die dreiging doet zich nu opnieuw voor, het kan een dubbeltje op zijn kant worden.