De Spaanse Minister van Financiën Salgado meldde dat het tekort van de centrale overheid naar 5.1% van het BBP is teruggevallen in 2010, wat volgens NIBC duidelijk beter is dan de eerder verwachtte 5.9%.

Salgado zei dat hogere inkomsten, gedeeltelijk door hogere belastingopbrengsten na de BTW verhoging in juli, de belangrijkste reden voor het beter dan verwachte tekort was.

Ook uitgaven van de centrale overheid zijn zoals verwacht verder gedaald en de nominale BBP groei in 2010 wordt volgens NIBC verwacht hoger te liggen dan eerder gedacht volgens Salgado.

De Spaanse Minister van Financiën Salgado meldde dat het tekort van de centrale overheid naar 5.1% van het BBP is teruggevallen in 2010, wat volgens NIBC duidelijk beter is dan de eerder verwachtte 5.9%. Salgado zei dat hogere inkomsten, gedeeltelijk door hogere belastingopbrengsten na de BTW verhoging in juli, de belangrijkste reden voor het beter dan verwachte tekort was. Ook uitgaven van de centrale overheid zijn zoals verwacht verder gedaald en de nominale BBP groei in 2010 wordt volgens NIBC verwacht hoger te liggen dan eerder gedacht volgens Salgado.