Bij het slot van de handel stond de Euro Stoxx 50 bijna anderhalf procent in de plus. De beleggers rekenen er op dat de ECB volgende week de rente zal verlagen.

In Italië probeert men nu toch een regering op de been te brengen. De centrumlinkse Enrico Letta kijkt of hij voldoende steun kan verwerven om een werkzame ploeg achter zich te krijgen. Letta was bij de parlementsverkiezingen van februari geen kandidaat.

Maar in Duitsland zal de aanduiding van Letta als formateur alvast niet op applaus zijn onthaald. Hij heeft zich namelijk meteen uitgesproken tegen verdere besparingen, volgens Letta heeft Europa op dat vlak al voldoende inspanningen geleverd. De Duitse kanselier Angela Merkel blijft echter voorstander van een besparingsbeleid.

Bij het slot van de handel stond de Euro Stoxx 50 bijna anderhalf procent in de plus. De beleggers rekenen er op dat de ECB volgende week de rente zal verlagen. In Italië probeert men nu toch een regering op de been te brengen. De centrumlinkse Enrico Letta kijkt of hij voldoende steun kan verwerven om een werkzame ploeg achter zich te krijgen. Letta was bij de parlementsverkiezingen van februari geen kandidaat. Maar in Duitsland zal de aanduiding van Letta als formateur alvast niet op applaus zijn onthaald. Hij heeft zich namelijk meteen uitgesproken tegen verdere besparingen, volgens Letta heeft Europa op dat vlak al voldoende inspanningen geleverd. De Duitse kanselier Angela Merkel blijft echter voorstander van een besparingsbeleid.