Die eindejaarsverkopen stonden vorig jaar op het hoogste niveau ooit, met een totaal bedrag van 462 miljard dollar. Het vorige record bedroeg 453 miljard dollar en werd in 2007 bereikt.

Volgens de National Retail Federation moet er op de eerste plaats rekening worden gehouden met het effect van prijsstijgingen. Over een periode van drie jaar zijn de prijzen uiteraard gestegen.

Daarnaast is er nog een andere belangrijke factor waar mee rekening dient te worden gehouden: in 2010 waren er 8 miljoen Amerikanen meer dan in 2007. Wanneer daar rekening mee wordt gehouden, ziet het plaatje er al heel anders uit.

Die eindejaarsverkopen stonden vorig jaar op het hoogste niveau ooit, met een totaal bedrag van 462 miljard dollar. Het vorige record bedroeg 453 miljard dollar en werd in 2007 bereikt. Volgens de National Retail Federation moet er op de eerste plaats rekening worden gehouden met het effect van prijsstijgingen. Over een periode van drie jaar zijn de prijzen uiteraard gestegen. Daarnaast is er nog een andere belangrijke factor waar mee rekening dient te worden gehouden: in 2010 waren er 8 miljoen Amerikanen meer dan in 2007. Wanneer daar rekening mee wordt gehouden, ziet het plaatje er al heel anders uit.