Het lijdt volgens Geert Van Herck geen twijfel : vorige week hebben de beurzen hun herstel ingezet vanaf enkele belangrijke steunniveaus die hij had vooropgesteld.

De eindejaarsrally is dus gestart en Van Herck wil hiervan profiteren door wat cyclische waarden in portefeuille te nemen.

Merk volgens hem ook op hoe de euro zich in dit verhaal mengt. De euro veerde aan het eind van de zomer mooi op om in de maanden september en oktober neerwaarts te corrigeren.

Deze neerwaartse correctie ging hand in hand met de correctie op de belangrijkste aandelenmarkten. De afgelopen dagen ging de euro opnieuw fors hoger.

Hou de euro in de gaten

Kortom, aandelenbeleggers houden best de koersontwikkeling van de euro t.o.v. de dollar in de gaten. Als de dollar opnieuw fors gaat stijgen, kan dit een verkoopsignaal voor de beurzen zijn. Zover zijn we nog niet: de euro heeft naar de mening van Geert Van Herck nog potentieel tot 1,35 dollar.

Het betekent zeer waarschijnlijk dat de Amerikaanse en Europese beurzen hun toppen van enkele maanden geleden zullen evenaren en zeer waarschijnlijk overschrijden.

Maar Geert Van Herck sluit af met een belangrijke waarschuwing: nieuwe koerstoppen zullen gepaard gaan met een zekere vorm van euforie onder beleggers.

Een te optimisch sentiment (zoals uitgedrukt door een zeer lage VIX-indicator (volatiliteitsindicator)) is vaak de voorbode van een trendommekeer.

Wees realistisch (de internationale economische omgeving blijft immers zeer broos) en bescherm bestaande posities met een "trailing stop-loss".

Het lijdt volgens Geert Van Herck geen twijfel : vorige week hebben de beurzen hun herstel ingezet vanaf enkele belangrijke steunniveaus die hij had vooropgesteld. De eindejaarsrally is dus gestart en Van Herck wil hiervan profiteren door wat cyclische waarden in portefeuille te nemen. Merk volgens hem ook op hoe de euro zich in dit verhaal mengt. De euro veerde aan het eind van de zomer mooi op om in de maanden september en oktober neerwaarts te corrigeren. Deze neerwaartse correctie ging hand in hand met de correctie op de belangrijkste aandelenmarkten. De afgelopen dagen ging de euro opnieuw fors hoger. Hou de euro in de gatenKortom, aandelenbeleggers houden best de koersontwikkeling van de euro t.o.v. de dollar in de gaten. Als de dollar opnieuw fors gaat stijgen, kan dit een verkoopsignaal voor de beurzen zijn. Zover zijn we nog niet: de euro heeft naar de mening van Geert Van Herck nog potentieel tot 1,35 dollar. Het betekent zeer waarschijnlijk dat de Amerikaanse en Europese beurzen hun toppen van enkele maanden geleden zullen evenaren en zeer waarschijnlijk overschrijden. Maar Geert Van Herck sluit af met een belangrijke waarschuwing: nieuwe koerstoppen zullen gepaard gaan met een zekere vorm van euforie onder beleggers. Een te optimisch sentiment (zoals uitgedrukt door een zeer lage VIX-indicator (volatiliteitsindicator)) is vaak de voorbode van een trendommekeer. Wees realistisch (de internationale economische omgeving blijft immers zeer broos) en bescherm bestaande posities met een "trailing stop-loss".