Spanje gaf gisteren 12- en 18-maands leningen uit en morgen volgt nog een test, met een emissie van Eur 3 mrd in 10- en 15-jaars obligaties. De risico-opslag van de 10-jaars Spaanse obligatie is in de afgelopen week met 30 bps opgelopen.

Vanaf januari zullen de landen de markt weer betreden en zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers moeten blijken hoeveel vraag er is van beleggers tegen deze rentetarieven.

Aanstaande donderdag en vrijdag zullen de leiders van de EU landen naar verwachting een besluit nemen over de aanpassing van het Verdrag van Lissabon en de invoering van een permanent herstructureringsmechanisme vanaf 2013.

Spanje gaf gisteren 12- en 18-maands leningen uit en morgen volgt nog een test, met een emissie van Eur 3 mrd in 10- en 15-jaars obligaties. De risico-opslag van de 10-jaars Spaanse obligatie is in de afgelopen week met 30 bps opgelopen. Vanaf januari zullen de landen de markt weer betreden en zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers moeten blijken hoeveel vraag er is van beleggers tegen deze rentetarieven. Aanstaande donderdag en vrijdag zullen de leiders van de EU landen naar verwachting een besluit nemen over de aanpassing van het Verdrag van Lissabon en de invoering van een permanent herstructureringsmechanisme vanaf 2013.