Dat is inderdaad gelukt, maar eigenlijk heeft de FED zichzelf klemgereden. De obligatiemarkten gaan nu elke vorm van taperen beschouwen als een signaal dat er een rente-omslag heeft plaatsgevonden. De centrale bank zal daarom uitermate voorzichtig te werk moeten gaan.

Het einde van QE zal volgens Tyler Durden van Zero Hedge dramatischer worden dan de beleggers vermoeden. Niet alleen kan de rente door het plafond schieten bij onvoorzichtig gedrag, maar ook de koers van de dollar zou wel eens zwaar onderuit kunnen gaan.

Dat is inderdaad gelukt, maar eigenlijk heeft de FED zichzelf klemgereden. De obligatiemarkten gaan nu elke vorm van taperen beschouwen als een signaal dat er een rente-omslag heeft plaatsgevonden. De centrale bank zal daarom uitermate voorzichtig te werk moeten gaan. Het einde van QE zal volgens Tyler Durden van Zero Hedge dramatischer worden dan de beleggers vermoeden. Niet alleen kan de rente door het plafond schieten bij onvoorzichtig gedrag, maar ook de koers van de dollar zou wel eens zwaar onderuit kunnen gaan.