Diens nieuwe boodschap klinkt wel bijzonder onheilspellend: het einde van het kapitalistisch systeem zoals we dat altijd gekend hebben, is in zicht. We leven namelijk al lang in een financiële omgeving waar de waarde van de schulden en de kapitaalmarkten de waarde van de echte economie ruimschoots overtreft.

We hebben al enkele zeepbellen gekend die geïmplodeerd zijn, Faber verwijst daarbij naar de internetzeepbel en naar de Amerikaanse subprimecrisis, maar de volgende keer dat er een zeepbel uiteenspat zal het een ander paar mouwen worden. Het ganse systeem dreigt dan in te storten.

Diens nieuwe boodschap klinkt wel bijzonder onheilspellend: het einde van het kapitalistisch systeem zoals we dat altijd gekend hebben, is in zicht. We leven namelijk al lang in een financiële omgeving waar de waarde van de schulden en de kapitaalmarkten de waarde van de echte economie ruimschoots overtreft. We hebben al enkele zeepbellen gekend die geïmplodeerd zijn, Faber verwijst daarbij naar de internetzeepbel en naar de Amerikaanse subprimecrisis, maar de volgende keer dat er een zeepbel uiteenspat zal het een ander paar mouwen worden. Het ganse systeem dreigt dan in te storten.