Nomura chief economist Richard Koo beschrijft de politiek van quantative easing als een politiek die makkelijk wordt opgestart maar slechts moeilijk kan afgebouwd worden. Koo geeft eerlijk toe zelf ook schrik te krijgen wanneer de FED haar tapering-voornemen zal beginnen.

Geen enkel land heeft ooit op zo'n grote schaal geld in het systeem gepompt om vervolgens lang genoeg te blijven leven om het te kunnen navertellen. Alle landen die een dergelijk experiment hebben ondernomen, werden aan het einde van het verhaal met hyperinflatie geconfronteerd.

Nomura chief economist Richard Koo beschrijft de politiek van quantative easing als een politiek die makkelijk wordt opgestart maar slechts moeilijk kan afgebouwd worden. Koo geeft eerlijk toe zelf ook schrik te krijgen wanneer de FED haar tapering-voornemen zal beginnen. Geen enkel land heeft ooit op zo'n grote schaal geld in het systeem gepompt om vervolgens lang genoeg te blijven leven om het te kunnen navertellen. Alle landen die een dergelijk experiment hebben ondernomen, werden aan het einde van het verhaal met hyperinflatie geconfronteerd.