Brad Bourland, chief economist bij Jadwa Investment in Riyadh, merkt op dat de inkomsten uit het Suezkanaal echter blijven binnenlopen zolang het kanaal open blijft.

Gisteren was de doortocht door het kanaal normaal, met 38 schepen die 1,50 miljoen ton vracht vervoerden. Dagelijks passeren meer dan 4 miljoen vaten olie door het kanaal.

De economische groei voor 2011 werd voor het uitbreken van de crisis op 6% geraamd, maar Egypte zou aan 7% BBP-groei moeten raken om de toename van de bevolking op te vangen.

De buitenlandse investeringen zijn in het laatste begrotingsjaar met 17% gedaald en die daling zal zich als gevolg van de onrust ongetwijfeld gaan verder zetten. Investeringen hoeven niet verwacht te worden zolang de onrust blijft.

Brad Bourland, chief economist bij Jadwa Investment in Riyadh, merkt op dat de inkomsten uit het Suezkanaal echter blijven binnenlopen zolang het kanaal open blijft. Gisteren was de doortocht door het kanaal normaal, met 38 schepen die 1,50 miljoen ton vracht vervoerden. Dagelijks passeren meer dan 4 miljoen vaten olie door het kanaal. De economische groei voor 2011 werd voor het uitbreken van de crisis op 6% geraamd, maar Egypte zou aan 7% BBP-groei moeten raken om de toename van de bevolking op te vangen. De buitenlandse investeringen zijn in het laatste begrotingsjaar met 17% gedaald en die daling zal zich als gevolg van de onrust ongetwijfeld gaan verder zetten. Investeringen hoeven niet verwacht te worden zolang de onrust blijft.