De prijzen voor graan zijn sinds juni van vorig jaar met 60% gestegen, die voor tarwe met 74%. Huisgezinnen in de groeimarkten geven ongeveer de helft van hun gezinsbudget uit aan voeding.

In Europa en de Verenigde Staten is dat maar 10 tot 15%. Eigenlijk zijn de protestbetogingen dus ingegeven door de hoge voedingsprijzen. In andere landen dreigt trouwens hetzelfde probleem.

De voedselinflatie in China bedraagt meer dan 10%, de prijzen voor groenten zijn er met 21% gestegen. Mexico heeft massaal call-opties op graan gekocht in reactie op een dreigement van de tortilla-producenten om hun prijzen met 50% te verhogen.

De prijzen voor graan zijn sinds juni van vorig jaar met 60% gestegen, die voor tarwe met 74%. Huisgezinnen in de groeimarkten geven ongeveer de helft van hun gezinsbudget uit aan voeding. In Europa en de Verenigde Staten is dat maar 10 tot 15%. Eigenlijk zijn de protestbetogingen dus ingegeven door de hoge voedingsprijzen. In andere landen dreigt trouwens hetzelfde probleem. De voedselinflatie in China bedraagt meer dan 10%, de prijzen voor groenten zijn er met 21% gestegen. Mexico heeft massaal call-opties op graan gekocht in reactie op een dreigement van de tortilla-producenten om hun prijzen met 50% te verhogen.