Vorige week verloor de EGX 30 Index 12%, nadat er op de beurs voor het eerst sinds de machtswisseling opnieuw kon worden gehandeld. De index liet zondag een stijging met 5,30% optekenen.

Commercial International Bank Egypt SAE, de grootste bank van het land, kon een winst van 7,40% vasthouden. Ook Orascom Construction Industries, de grootste bouwgroep, ging er flink op vooruit.

Dit jaar is de EGX 30 Index met 27% gedaald, waarbij de Egyptische beurs de slechtste beurs in de wereld is. Teymour El-Derini, analist bij Naeem Brokerage, is van mening dat Egyptische aandelen nog steeds aantrekkelijk zijn wegens hun onderwaardering.

Vorige week verloor de EGX 30 Index 12%, nadat er op de beurs voor het eerst sinds de machtswisseling opnieuw kon worden gehandeld. De index liet zondag een stijging met 5,30% optekenen. Commercial International Bank Egypt SAE, de grootste bank van het land, kon een winst van 7,40% vasthouden. Ook Orascom Construction Industries, de grootste bouwgroep, ging er flink op vooruit. Dit jaar is de EGX 30 Index met 27% gedaald, waarbij de Egyptische beurs de slechtste beurs in de wereld is. Teymour El-Derini, analist bij Naeem Brokerage, is van mening dat Egyptische aandelen nog steeds aantrekkelijk zijn wegens hun onderwaardering.