President Mohamed Morsi blijkt zich niet in het minste zorgen te maken over de ontwaarding van de koers van het pond. Morsi is eigenlijk nooit bezorgd, blijkbaar beseft hij de ernst van de situatie niet. Als het van de president afhangt, mag de koers van de nationale munt gewoon verder dalen.

Volgens Morsi zal de situatie zich binnen enkele dagen wel vanzelf stabiliseren. Dat is echter niet de mening van de analisten, die vrezen dat de Egyptische banken in de problemen kunnen raken. Die hebben namelijk geen dollars meer, wat in de financiële sector al tot enige onrust aanleiding heeft gegeven.

President Mohamed Morsi blijkt zich niet in het minste zorgen te maken over de ontwaarding van de koers van het pond. Morsi is eigenlijk nooit bezorgd, blijkbaar beseft hij de ernst van de situatie niet. Als het van de president afhangt, mag de koers van de nationale munt gewoon verder dalen. Volgens Morsi zal de situatie zich binnen enkele dagen wel vanzelf stabiliseren. Dat is echter niet de mening van de analisten, die vrezen dat de Egyptische banken in de problemen kunnen raken. Die hebben namelijk geen dollars meer, wat in de financiële sector al tot enige onrust aanleiding heeft gegeven.