Bij Pimco is CEO Mohamed El-Erian van mening dat Egypte op de eerste plaats voor de uitdaging staat om de economie weer op te starten. Daarnaast ziet de toekomst er onzeker uit.

De belangrijkste uitdaging is waarschijnlijk dat het Egyptisch banksysteem opnieuw normaal gaat functioneren. Inmiddels is internet opnieuw opgestart, zodat er aan internetbankieren kan worden gedaan.

Daarnaast zal de minister van Financiën er rekening mee houden dat de belastinginkomsten als gevolg van de crisis sterk gaan terugvallen.

Tenslotte moet het lot van de armen worden verbeterd, want die kunnen aan de huidige prijzen zich nauwelijks nog voedsel permitteren.

Bij Pimco is CEO Mohamed El-Erian van mening dat Egypte op de eerste plaats voor de uitdaging staat om de economie weer op te starten. Daarnaast ziet de toekomst er onzeker uit. De belangrijkste uitdaging is waarschijnlijk dat het Egyptisch banksysteem opnieuw normaal gaat functioneren. Inmiddels is internet opnieuw opgestart, zodat er aan internetbankieren kan worden gedaan. Daarnaast zal de minister van Financiën er rekening mee houden dat de belastinginkomsten als gevolg van de crisis sterk gaan terugvallen. Tenslotte moet het lot van de armen worden verbeterd, want die kunnen aan de huidige prijzen zich nauwelijks nog voedsel permitteren.