Egypte heeft behoefte aan een mechanisme dat uiteenlopende visies op geleide verandering met elkaar kan verzoenen.

Het is van belang hoe de oppositie zich nu ontwikkelt. Het is cruciaal dat de bezorgdheid wordt weggenomen dat een onmiskenbaar seculiere protestbeweging door theocraten wordt gekaapt.

Het zou onverstandig zijn externe factoren buiten beschouwing te laten. De Egyptenaren voelen de pijn van stijgende grondstof- en voedselprijzen.

Egypte staat niet machteloos, aldus El-Erian. Het land heeft een stevige economische basis, beschikt over grote internationale reserves en heeft een minimale buitenlandse schuld.

Egypte heeft behoefte aan een mechanisme dat uiteenlopende visies op geleide verandering met elkaar kan verzoenen. Het is van belang hoe de oppositie zich nu ontwikkelt. Het is cruciaal dat de bezorgdheid wordt weggenomen dat een onmiskenbaar seculiere protestbeweging door theocraten wordt gekaapt. Het zou onverstandig zijn externe factoren buiten beschouwing te laten. De Egyptenaren voelen de pijn van stijgende grondstof- en voedselprijzen. Egypte staat niet machteloos, aldus El-Erian. Het land heeft een stevige economische basis, beschikt over grote internationale reserves en heeft een minimale buitenlandse schuld.