Peter Cardillo, chief market economist bij Avalon Partners, is op de eerste plaats opgelucht dat de crisissfeer is verdwenen zonder dat het tot een escalatie in het Midden-Oosten is gekomen.

Uiteraard is een dergelijk scenario nog altijd niet uitgesloten. Bovendien moet ook de situatie in Egypte zelf op de voet worden gevolgd. Het is nog onduidelijk hoe die situatie gaat veranderen.

Wael Ziada, head Egypt research bij EFG-Hermes, heeft bijvoorbeeld vraagtekens bij de toekomstige stabiliteit van het land. Veel zal afhangen van wat het leger in de komende weken en maanden gaat doen.

Peter Cardillo, chief market economist bij Avalon Partners, is op de eerste plaats opgelucht dat de crisissfeer is verdwenen zonder dat het tot een escalatie in het Midden-Oosten is gekomen. Uiteraard is een dergelijk scenario nog altijd niet uitgesloten. Bovendien moet ook de situatie in Egypte zelf op de voet worden gevolgd. Het is nog onduidelijk hoe die situatie gaat veranderen. Wael Ziada, head Egypt research bij EFG-Hermes, heeft bijvoorbeeld vraagtekens bij de toekomstige stabiliteit van het land. Veel zal afhangen van wat het leger in de komende weken en maanden gaat doen.