Robert McKinnon, chief investment officer bij ASAS Capital in Dubai, loopt Egypte een serieus risico op een bank run, waarbij de klanten massaal hun geld van de bank willen halen.

Daarom is het alleszins belangrijk dat een eventuele machtswisseling op een vreemdzame manier verloopt. Governeur Farouk El-Okdah van de centrale bank is van mening dat zijn bank over voldoende voorraad cash geld beschikt om een massale opvraag van liquiditeiten op te vragen.

Mohamed Barakat, chairman van de staatsbank Banque Misr, denkt dat de Egyptische centrale bank over een reserve van omgerekend 36 miljard dollar beschikt. Ook de gewone banken zouden over voldoende reserves beschikken.

Robert McKinnon, chief investment officer bij ASAS Capital in Dubai, loopt Egypte een serieus risico op een bank run, waarbij de klanten massaal hun geld van de bank willen halen. Daarom is het alleszins belangrijk dat een eventuele machtswisseling op een vreemdzame manier verloopt. Governeur Farouk El-Okdah van de centrale bank is van mening dat zijn bank over voldoende voorraad cash geld beschikt om een massale opvraag van liquiditeiten op te vragen. Mohamed Barakat, chairman van de staatsbank Banque Misr, denkt dat de Egyptische centrale bank over een reserve van omgerekend 36 miljard dollar beschikt. Ook de gewone banken zouden over voldoende reserves beschikken.