ABN Amro geeft de voorkeur aan programma onder leiding van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) omdat daarmee ook de onderliggende problemen worden aangepakt en er miljarden dollars uit andere internationale fondsen vrijkomen.

De impact van de onrust in Egypte op de olieprijs is niet groot, aldus ABN Amro. Zelfs in het slechtste geval (een volledige blokkade van het Suezkanaal) blijven de gevolgen beperkt.

Daarmee nemen de transportkosten weliswaar toe omdat olietankers om Afrika heen moeten varen, maar het olieaanbod blijft onveranderd. Op wat langere termijn zal de olieprijs dalen door overvloedig aanbod.

ABN Amro geeft de voorkeur aan programma onder leiding van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) omdat daarmee ook de onderliggende problemen worden aangepakt en er miljarden dollars uit andere internationale fondsen vrijkomen. De impact van de onrust in Egypte op de olieprijs is niet groot, aldus ABN Amro. Zelfs in het slechtste geval (een volledige blokkade van het Suezkanaal) blijven de gevolgen beperkt. Daarmee nemen de transportkosten weliswaar toe omdat olietankers om Afrika heen moeten varen, maar het olieaanbod blijft onveranderd. Op wat langere termijn zal de olieprijs dalen door overvloedig aanbod.