Financieminister Samir Radwan staat voor een moeilijke opdracht. 40% van de Egyptenaren leven in de buurt van de armoedegrens. De economie heeft bovendien rake klappen gekregen als gevolg van de crisis.

Egypte gaat mogelijk een plan lanceren om de economie snel te laten herstellen, het land heeft zo snel mogelijk nieuwe jobs nodig. Gebeurt dit niet, dan dreigt er nieuwe sociale onrust.

Het probleem is echter dat Egypte nu al met een tekort van 8,10% op de begroting wordt geconfronteerd. Dat deficiet dreigt als gevolg van bijkomende maatregelen alleen maar toe te nemen.

Financieminister Samir Radwan staat voor een moeilijke opdracht. 40% van de Egyptenaren leven in de buurt van de armoedegrens. De economie heeft bovendien rake klappen gekregen als gevolg van de crisis. Egypte gaat mogelijk een plan lanceren om de economie snel te laten herstellen, het land heeft zo snel mogelijk nieuwe jobs nodig. Gebeurt dit niet, dan dreigt er nieuwe sociale onrust. Het probleem is echter dat Egypte nu al met een tekort van 8,10% op de begroting wordt geconfronteerd. Dat deficiet dreigt als gevolg van bijkomende maatregelen alleen maar toe te nemen.