Egon von Greyerz : "Inderdaad, koop goud met het oog op hyperinflatie. De cijfers spreken voor zich: de Amerikaanse overheidschulden zijn opgelopen van 9000 miljard dollar in 1971 tot 59000 miljard dollar momenteel. Het spreekt vanzelf dat deze situatie onhoudbaar wordt. Het nominale BBP steeg in de VS in dezelfde periode slechts van 1100 miljard dollar naar 14500 miljard dollar."

De boodschap is volgens Egon von Greyerz dan ook duidelijk: onze welvaart van de afgelopen 40 jaar is niet gebouwd op het feit dat het economisch goed gaat, maar wel op krediet. Von Greyerz: "Daar komt dan nog eens de crisis op de financiële markten bovenop. In 2008 en 2009 garandeerden de overheden allemaal samen een bedrag van ongeveer 20000 miljard dollar. Dat heeft de beurskoersen weliswaar een riem onder het hart gestoken, maar daarmee zijn de problemen niet opgelost. Zowel de toxische activa als de derivaten zijn nog steeds waar ze waren. Even uit ons gezichtsveld blijven ze tikken als een tijdbom."

Egon von Greyerz : "Inderdaad, koop goud met het oog op hyperinflatie. De cijfers spreken voor zich: de Amerikaanse overheidschulden zijn opgelopen van 9000 miljard dollar in 1971 tot 59000 miljard dollar momenteel. Het spreekt vanzelf dat deze situatie onhoudbaar wordt. Het nominale BBP steeg in de VS in dezelfde periode slechts van 1100 miljard dollar naar 14500 miljard dollar." De boodschap is volgens Egon von Greyerz dan ook duidelijk: onze welvaart van de afgelopen 40 jaar is niet gebouwd op het feit dat het economisch goed gaat, maar wel op krediet. Von Greyerz: "Daar komt dan nog eens de crisis op de financiële markten bovenop. In 2008 en 2009 garandeerden de overheden allemaal samen een bedrag van ongeveer 20000 miljard dollar. Dat heeft de beurskoersen weliswaar een riem onder het hart gestoken, maar daarmee zijn de problemen niet opgelost. Zowel de toxische activa als de derivaten zijn nog steeds waar ze waren. Even uit ons gezichtsveld blijven ze tikken als een tijdbom."