Deze aanpak is tot dusver succesvol geweest, maar zal dat zeker niet blijven. De FED heeft zich tijd gekocht, maar ook niet meer dan dat. Bovendien is die gekochte tijd niet gebruikt om orde op zaken te stellen, uiteindelijk is er eigenlijk tot dusver niets veranderd.

Naarmate de tijd verstrijkt zal het effect van de politiek van monetaire verruiming afnemen, om tenslotte volledig weg te vallen. Op dat moment zal de regering van de Verenigde Staten worden geconfronteerd met het probleem dat er uiteindelijk nog niets is opgelost.

Deze aanpak is tot dusver succesvol geweest, maar zal dat zeker niet blijven. De FED heeft zich tijd gekocht, maar ook niet meer dan dat. Bovendien is die gekochte tijd niet gebruikt om orde op zaken te stellen, uiteindelijk is er eigenlijk tot dusver niets veranderd. Naarmate de tijd verstrijkt zal het effect van de politiek van monetaire verruiming afnemen, om tenslotte volledig weg te vallen. Op dat moment zal de regering van de Verenigde Staten worden geconfronteerd met het probleem dat er uiteindelijk nog niets is opgelost.