De obligatierente ging eerst omlaag (zoals mocht worden verwacht), en vervolgens bij de persconferentie weer een paar basispunten omhoog (omdat geen echt opkoopprogramma werd aangekondigd), om uiteindelijk licht lager de dag uit te gaan.

Per saldo sloot de obligatierente de week echter hoger af, als uitvloeisel van de toenemende risico-appetijt bij beleggers.

Dat was ook te zien op de aandelenmarkten, die zowel in de Verenigde Staten als in (continentaal) Europa per saldo vriendelijk gestemd waren.

Behalve de verwachtingen ten aanzien van het ECB-beleid, waren in het algemeen gunstige macro-economische indicatoren verantwoordelijk voor het positieve klimaat.

De obligatierente ging eerst omlaag (zoals mocht worden verwacht), en vervolgens bij de persconferentie weer een paar basispunten omhoog (omdat geen echt opkoopprogramma werd aangekondigd), om uiteindelijk licht lager de dag uit te gaan. Per saldo sloot de obligatierente de week echter hoger af, als uitvloeisel van de toenemende risico-appetijt bij beleggers. Dat was ook te zien op de aandelenmarkten, die zowel in de Verenigde Staten als in (continentaal) Europa per saldo vriendelijk gestemd waren. Behalve de verwachtingen ten aanzien van het ECB-beleid, waren in het algemeen gunstige macro-economische indicatoren verantwoordelijk voor het positieve klimaat.